Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ekotarg w Mikołowie. Otwarcie 8 listopada w Kamionce

Barbara Siemianowska
Ekotarg w Mikołowie
Ekotarg w Mikołowie: Zakupy w największej w regionie hali z ekoproduktami zrobisz już od soboty. Wszystko to za sprawą rodzeństwa z Kamionki.

Ekotarg w Mikołowie
Kamionkę rozsławiło Leśne Pogotowie Jacka Wąsińskiego, do którego trafiają dzikie zwierzęta z całej Polski. Na kamionkowej liście są też oczywiście coroczne Międzynarodowe Wyścigi Psich Zaprzęgów, a od soboty będzie można tu zrobić zakupy w największej w Polsce hali z ekoproduktami, czyli EkoBioOrganic Centrum.

Przy ul. Kościuszki 61 o godzinie 10 pod jednym dachem będzie można zobaczyć 80 wystawców z bardzo różnorodnym asortymentem. Znajdziemy tu: warzywa, owoce, soki, przetwory, wędliny, nabiał, sery owcze, kozie, pieczywo, ryby oraz bogatą ofertę żółtych holenderskich bioserów i wiele innych produktów.

Wszystko to za sprawą rodzeństwa z Kamionki. Sonia Kmiecik i Bogdan Smolorz wynajęli byłą halę farmaceutyczną i w ciągu miesiąca do współpracy zaprosili kilkudziesięciu producentów i sprzedawców certyfikowanych produktów ekologicznych i naturalnych, a to z pewnością nie koniec.

- Naszym ekotargiem zainteresowali się wystawcy z całej Polski, nadal zgłaszają się chętni - mówi Sonia Kmiecik, menadżerka EkoBioOrganic Centrum w Mikołowie.
Zakupy będzie można tu robić w każdą sobotę od 9 do 16, ale to niejedyna oferta nowego
ekotargu.

- Będzie można się tu również zaopatrzyć w produkty do zdrowego przechowywania oraz urządzenia ułatwiające przygotowanie zdrowych posiłków - zapowiada Sonia Kmiecik.
Poza tym organizowane będą spotkania warsztatowe z uczestnikami telewizyjnych programów kulinarnych, konsultacje z dietetykami, wykłady na temat właściwego odżywiania, a w kulinarnej księgarni każdy znajdzie poradniki dotyczące gotowania.

- Warsztaty kulinarne, panele dyskusyjne i konsultacje to nie tylko atrakcja związana z otwarciem ekotargu, spotkania będę organizowane co tydzień - mówi pani Sonia.
Już trwają rozmowy z uczestnikami kulinarnych programów telewizyjnych. Z pewnością jedne z pierwszych warsztatów poprowadzi tu Justyna Foltyn z Mikołowa, uczestniczka 3. edycji programu "Top Chef".

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na mikolow.naszemiasto.pl Nasze Miasto