Delikatne danie rybne – ostatnio często pojawia się na wigilijnym stole .
Czas : 30 minut
Składniki :
filety z łososia
sok z cytryny
sól
pieprz mielony
masło
olej
mąka
Filety łososia posolić i popieprzyć .Skropić sokiem z cytryny i zostawić na 15 minut .Odsączyć , posypać mąką( strząsnąć jej nadmiar ) . Na patelni rozgrzać masło z olejem .Smażyć na rumiano z obu stron . Podawać gorący na ogrzanym talerzu z kawałkiem cytryny .
Przepis: Babciagramolka-Bunia
Dania Wigilijne[/a][/sc][sc][a]http://bialystok.naszemiasto.pl/serwisy/dania_swiateczne
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?