Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Bocheński: Zbudowanie CPK nie zabije lotniska Okęcie

Bocheński: Zbudowanie CPK nie zabije lotniska Okęcie

Sztafeta 4x400 bez medalu w Glasgow. Finał szczytem marzeń

Sztafeta 4x400 bez medalu w Glasgow. Finał szczytem marzeń

Polecamy

Ile warzyw i owoców należy jeść każdego dnia? Uważaj, bo porcja porcji nierówna!

Ile warzyw i owoców należy jeść każdego dnia? Uważaj, bo porcja porcji nierówna!

Odchudza, ale… dieta raw food pod lupą

Odchudza, ale… dieta raw food pod lupą

Relacje między światem realnym a fantastycznym. Odpowiedź do pytania jawnego 2024

Relacje między światem realnym a fantastycznym. Odpowiedź do pytania jawnego 2024