MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Oprócz tego, że zawierają duże ilości soli to są także...
fot. Monika Góralska

Te dodatki zepsują żurek. Przez nie możesz się rozchorować. Unikaj ich, a zupa będzie zdrowsza. Sprawdź, jak nie zepsuć żurku na Wielkanoc

Kostki rosołowe

Oprócz tego, że zawierają duże ilości soli to są także źródłem szkodliwych kwasów tłuszczowych trans, czyli tłuszczów utwardzonych. Są także naszpikowane wzmacniaczami smaku i innymi chemicznymi dodatkami. Smak zupy z ich dodatkiem to zasługa głównie ogromnej dawki soli, rakotwórczego glutaminianu sodu i innych sztucznych wzmacniaczy smaku. Warzyw i przypraw w kostkach są zaledwie śladowe ilości, których nawet nie poczulibyśmy gdyby zostały one pozbawione innych dodatków. Dlatego kostek rosołowych należy wystrzegać się nie tylko jako dodatku do żurku, ale w ogóle wyeliminować je ze swojej diety.

Zobacz również

Konfederacja w Grudziądzu: - "Zielone dziwactwa" doprowadzą gospodarkę do katastrofy

NOWE
Konfederacja w Grudziądzu: - "Zielone dziwactwa" doprowadzą gospodarkę do katastrofy

Tak bawiliście się na Juwenaliach w Bydgoszczy 2004. Poszukajcie się na zdjęciach

Tak bawiliście się na Juwenaliach w Bydgoszczy 2004. Poszukajcie się na zdjęciach

Polecamy

Boże Ciało tańsze od majówki. Ile zapłacimy za jedną noc w hotelu?

Boże Ciało tańsze od majówki. Ile zapłacimy za jedną noc w hotelu?

Nazbieraj i zaparz. Darmowa herbatka zadba o urodę, odmłodzi i oczyści organizm

Nazbieraj i zaparz. Darmowa herbatka zadba o urodę, odmłodzi i oczyści organizm

Mały motylek czy smok na całych plecach? Masz tatuaż? Grozi ci groźna choroba

Mały motylek czy smok na całych plecach? Masz tatuaż? Grozi ci groźna choroba