Podczas konferencji z okazji inauguracji Szlaku Kulinarnego "Śląskie Smaki" zostały zaprezentowane 23 lokale tworzące markowy produkt turystyczny województwa śląskiego. Każdy lokal otrzymał także certyfikaty członkostwa w Szlaku Kulinarnym.
Na Szlaku znalazł się także Zajazd Kasztelański w Orzeszu i Restauracja Pod Białym Orłem w Łaziskach Górnych
Śląska Organizacja Turystyczna od 2010 roku rozwija projekt „Śląskie Smaki”, który promuje turystykę kulinarną śląska. Od tego czasu opracowano „Zbiór przepisów potraw regionalnych województwa śląskiego”, który stanowi bazę „Certyfikacji lokali gastronomicznych województwa śląskiego”.
Certyfikacja ta ma sprawić, że podawane w lokalach dania regionalne będą najwyższej jakości, robione wg tradycyjnych, sprawdzonych przepisów i z najlepszych składników.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?